Ett par rejäla och varma skoterbyxor är i princip ett krav för dig som åker många mil i veckan. Det finns väldigt många olika skoterbyxor precis som det finns olika typer av slalombyxor och jaktbyxor. Om du är en van skoteråkare så vet du också att det är viktigt att ha skoterbyxor eller skoteroverall som tål väta i form av regn eller snö. Den ska vara varm men inte klumpig och det där är nog mer en smaksak beroende på om det är aktiv åkning eller mer passiva lugna utflykter med skotern. En van skoteråkare behöver ha smidiga skoterbyxor så att det går att vara smidig samtidigt som man kör.

Skoterbyxor & skoteroverall

En annan sak som kan vara värt att lägga lite extra pengar på när du köper ett par skoterbyxor är att dom tål att användas under många år. De flesta vill väl också ha ett par skoterbyxor som är snygga och väldesignade samtidigt som de har en hög komfort. Halvarssons brukar dominera bland återförsäljare för skoterutrustning och är även välkända hos MC-förare som vill ha ett komfort- och kvalitetsplagg. Om man ska köpa en skoteroverall eller skoterbyxor med jacka är en smaksak. På vintern när det är riktigt kallt ute kan det vara skönt med en skoteroverall så att det inte blir några glipor mellan jacka och skoterbyxor för snö och vind att leta sig in.

Skoterbyxor som tål fjällväder

När du är ute och åker skoter en hel dag är det viktigt med både komfort och kvalitet. Dina skoterbyxor eller din skoteroverall kanske tvingas stå emot både snö, regn och iskall genomträngande vind. Tänk på att det blir kallt av fartvinden också när du kör i lite högre hastighet. Helst vill man klara en hel dag på skoterutflykt utan att behöva oroa sig för att bli våt och frysa.